top of page

URBAN OASIS
 

WAT IS DE URBAN OASIS?

Stichting Stadsnomade wil in samenspraak met toekomstige gebruikers een ruimte van zo`n 1500 m2 transformeren naar een multifunctioneel, inclusief en duurzaam sport- en recreatiepark, voor de beoefening van hedendaagse street sports.

 

Dit park, met de werknaam Urban Oasis, zal dagelijks tientallen tot honderden bezoekers activeren om te bewegen. Hier ontstaan nieuwe kwalitatieve sport- en recreatievoorzieningen, zoals een indoor skatepark, een breakdance area en een 3x3 street basketball court: schoon, heel, veilig én rolstoeltoegankelijk. Daarnaast zien we op deze plek boulder-klim elementen, alsmede voorzieningen voor de beoefening van parkour/freerunnen, slackline, calisthenics en bootcamp. Allemaal samengevoegd op één centrale locatie.

Urban Oasis

Ik heb zelf heel veel geleerd van de skateboard scene: de eigenwijsheid, het samen doen, het samen ontwikkelen, het kennis delen, het multidisciplinaire van de sport. Het gaat veel verder dan sport

-

Jeroen van Eggermond, Nine Yards Skateparks

Naast streetsports voorzieningen maken we met Urban Oasis ruimte voor de hedendaagse urban arts & culture scene in Maastricht.

 

Bottom-up creëren we een ontmoetingsplek én broedplaats voor (jonge) mensen en makers in de urban arts. Het maken en beleven van jonge, urbane cultuuruitingen van muziek, dans, beeldende kunst, podiumkunst en op termijn ook onderwijsvormen hier

de rode draad. Leren, creëren, delen, ontmoeten en experimenteren op een plek waar jeugdigheid en community leidend zijn. Jonge mensen en hun gemeenschap zijn hier (zoveel mogelijk) eigenaar van space en programmering. Urban oasis is een betaalbare en laagdrempelige voorziening waar het bruist. Met aandacht voor een positieve impact voor buurt en stad, zorgen we voor reuring in een transformatiegebied.

bottom of page