VRIJHAVEN
 

WAT IS DE VRIJHAVEN?

In opdracht van Cultuurmakers Maastricht faciliteert Stadsnomade samen met vastgoedbeheerder Maximus en andere partners een fysieke URBAN plek voor jongeren.  Een culturele vrijhaven waar het maken en beleven van jonge, urbane cultuuruitingen centraal staat.

 

De vrijhaven biedt jongeren de mogelijkheid om samen te komen en hun eigen culturele identiteit te ontdekken. Leefwereld en behoeftes van jongeren tussen de 15 en 25 zijn het vertrekpunt. Peer-to-peer kunnen zij hier leren, creëren, delen, ontmoeten en experimenteren. Daarbij worden de jongeren ondersteund door allerlei partners uit het culturele veld. 

 

Samen met Code 043, Kaleidoscoop, Trajekt en het COA vinden en verbinden we ons met jongeren met een afstand tot sport, kunst en cultuur. Ook werken we samen met de cultuurcoach jongeren van Kaleidoscoop cultuureducatie om het project van de nodige kennis en expertise m.b.t. de doelgroep te voorzien.

 
izzybanani_bw.jpg

Het eigenaarschap ligt bij de jongeren. Het wordt hun plekje. Ook omdat ze er al geoefend hebben. Ze hebben al even geproefd hoe het is om op hun toekomstige plek te skaten

FOTOBOEK